Top 6 hulpmiddelen voor ouderen

Inhoudsopgave:

Senioren die nog thuis wonen (en dit ook zo willen houden), kunnen waarschijnlijk een paar hulpmiddelen gebruiken om hun leven veiliger en comfortabeler te maken. Daarom hebben wij een top 6 gemaakt van de beste hulpmiddelen voor ouderen.

#6 Wandelstok

Een wandelstok is waarschijnlijk een van de goedkoopste hulpmiddelen voor senioren, maar wel een van de meest nuttige. Het geeft hen namelijk een stuk van hun mobiliteit terug. Bovendien voorkomt een wandelstok ongevallen.

Enkele tips om de perfecte wandelstok te vinden:

  • Koop een in hoogte verstelbaar model voor meer comfort
  • Let erop dat de stok een anti-slip voet heeft
  • Zoek een handvat dat lekker in de hand ligt

#5 Grijper

Voor ouderen die slecht te been zijn is het vaak moeilijk om iets van de grond te rapen. Koop daarom een grijper. Deze opraaphulp kan je ook gebruiken om iets uit een hoge kast te halen of de gordijnen dicht te trekken. Nog een tip: zoek een exemplaar met een magneet op het uiteinde. Die is nog gebruiksvriendelijker.

#4 Muurbeugels

Elk jaar zijn er honderden senioren die verwondingen oplopen door een valpartij. Een manier om deze ongelukken te voorkomen is door muurbeugels te installeren doorheen de woning. Plaats bijvoorbeeld eentje bij het toilet, in de douche en aan trapjes. Deze houvast zorgt voor extra stabiliteit.

#3 Fitnessmateriaal

Zowel bij jongeren als ouderen maakt regelmatig bewegen deel uit van een gezonde levensstijl. Daarom mag wat fitnessmateriaal niet ontbreken. Koop bijvoorbeeld enkele oefengewichtjes, een hometrainer of armtrainer. Die zorgen voor soepele gewrichten en een hogere levenskwaliteit.

#2 Zorgalarm

Nog een belangrijk hulpmiddel voor ouderen is een zorgalarm. Dat is een horloge of een hanger met een knop waarmee men een noodsignaal kan versturen bij een valpartij of een ander probleem. Met een personenalarm voelen ouderen zich veiliger in huis en genieten familieleden van meer gemoedsrust.

#1 Zorgdomotica

Bovenstaande hulpmiddelen kunnen we categoriseren als gadgets. Ze kosten niet veel geld, en hebben een kleine invloed op het comfort en de veiligheid. Maar wat als je nog een stapje verder zou gaan? Wat als je de levensstandaard van ouderen significant wil verbeteren?

Om deze reden staat zorgdomotica op nummer 1. Domotica voor zorgwoningen biedt een heleboel mogelijkheden, zoals:

Contacteer ons

Graag meer info?

Ga je een levensbestendige woning bouwen of wil je een huis of appartement ombouwen tot een zorgwoning? Bespreek jouw plannen met onze experts. Contacteer ons via het contactformulier: